Meest gestelde vragen

Ik wil mijn huis verkopen, hoe snel kan dat?

De eerste stap is het invullen van uw gegevens op ons aanvraagformulier. Wanneer u liever direct contact met ons opneemt kunt u ons ook telefonisch bereiken. Vervolgens beoordelen wij de woning waarover het gaat en ontvangt u binnen twee dagen een indicatief bod. Wanneer dit bedrag voldoet aan de verwachtingen kunt u ons dit laten weten en maken wij een afspraak voor een bezichtiging. Daarna ontvangt u een definitief bod. Dit bod kan hoger, maar ook lager liggen dan het eerste uitgebrachte indicatieve bod, dit hangt af van de staat van afwerking en onderhoud van de woning. Wanneer u akkoord gaat met het definitieve bod zal er een koopovereenkomst opgesteld worden zonder voorbehouden of bedenktijd. Dit hele traject neemt ongeveer één week in beslag, dat betekent dat de woning al binnen één week verkocht kan zijn.

Brengen jullie altijd een bod uit?

Wij proberen altijd een indicatief bod uit te brengen. Toch kunnen er soms redenen zijn waarom wij besluiten om geen bod te doen. Vaak heeft dit te maken met de regio waarin de woning gelegen is of de prijscategorie. U kan ons altijd om de reden vragen.

Wat als mijn appartement geen VVE heeft?

Heeft u een appartement zonder VVE (vereniging van eigenaren) dan is het lastig deze te verkopen aan een particuliere koper. Sinds 2018 is het voor VVE’s verplicht om een minimale reservering te doen in een fonds voor groot onderhoud. Veel VvE’s sparen nu te weinig voor het reservefonds of zelfs helemaal niet. De overheid heeft daarom besloten dat indien er geen MJOP (meerjaren onderhouds plan) aanwezig is, minimaal 0,5% van de herbouwwaarde gereserveerd moet worden.

Maar wat nu als u uw woning wilt verkopen en er zit geen (actieve) VVE op uw woning. Banken eisen van particuliere kopers dat er een taxatierapport wordt opgemaakt. Indien hier uit blijkt dat er geen (actieve) VVE (ook bekend als slapende VVE) is, zal de financiering worden afgewezen. Verkoop aan een particulier kan dan lastig worden, voor ons is dit geen probleem.

Kan ik mijn beleggingspand aan jullie verkopen?

Voor de uiteindelijke bieding zijn een aantal zaken van belang. Zo moet de huurprijs in overeenstemming zijn met de waarde van de woning. Dat betekent dat er geen extreem hoge huur gevraagd moet zijn. Het kan immers zo zijn dat een huurder opzegt, waarna de woning voor hetzelfde bedrag of meer te verhuren moet zijn. Ook een te lage huur heeft een negatieve impact op ons uiteindelijke bod, omdat het in praktijk niet mogelijk is om de huur tussentijds te verhogen.

Wat gebeurd er als jullie mijn woning gekocht hebben?

Zodra er een akkoord is over de definitieve koopsom voor de woning wordt er een koopovereenkomst opgesteld. Na de afwikkeling van alle formaliteiten ontvangt u de netto koopsom via de notaris op rekening.

Kopen jullie door heel Nederland?

In principe kopen wij woningen in heel Nederland. Mochten wij toch een reden zien waarom wij op dat moment niet in een bepaalde regio willen kopen, zullen wij dat altijd laten weten.

Als ik mijn huis via jullie verkoop, kan ik er dan nog in blijven wonen?

Ook verkoop van woningen die in onze eigen verhuurportefeuille komen is mogelijk. U heeft dus de mogelijkheid om het huis dat u verkoopt na overdracht zelf als huurder te blijven bewonen. Ook is verkoop mogelijk waarbij u na de overdracht nog een paar maanden in de woning kunt blijven; in dat geval bent u dus niet meer de eigenaar, maar krijgt u de mogelijkheid om erin te blijven wonen totdat een eventuele andere woning opgeleverd wordt.

Kopen jullie ook woningen met achterstallig onderhoud?

Zowel instapklare woningen als woningen met achterstallig onderhoud kunnen aangeboden worden. Dit is geen enkel bezwaar, het zal natuurlijk wel terug te zien zijn in de bieding.

Ik heb al een makelaar, is dat een bezwaar?

Dat is geen enkel bezwaar. Wij nemen echter geen contact op met derden met betrekking tot de onderhandelingen. Uiteraard kunt u de makelaar zelf inlichten over de verkoop.

Ik ben zelf makelaar, wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Als u zelf makelaar bent en uw klant is door omstandigheden gedwongen om snel te schakelen, dan kunnen wij vrijblijvend een bieding doen. Overdracht kan in de meeste gevallen al binnen twee weken.

Zitten er adertjes onder het gras als ik mijn woning verkoop via Breeveld Vastgoed en bemiddeling?

Er zijn geen verborgen voorwaarden aan de verkoop van uw woning via
Breeveld vast en bemiddeling. Zo is een koopovereenkomst bij ons onvoorwaardelijk, terwijl een particulier nog drie dagen bedenktijd heeft. Ook in geval van gebreken wordt een professionele vastgoedhandelaar geacht deze op te kunnen sporen. Er is dus juist sprake van meer zekerheid dan onzekerheid.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Neem contact met ons op.

Vlamoven 34
6826 TN Arnhem

Telefoon: 026 206 70 09
WhatsApp: 06 86 19 61 70